Callsign
flow-image

Nettsvindel: psykologien bak svindel og hvordan teknologi kan forhindre det

Denne rapporten er publisert av Callsign

Med fire av fem forbrukere globalt som har mottatt en svindel e-post er det rimelig å hevde at svindel er økende, samtidig har forbrukernes bevissthet rundt svindel vokst på tvers av både mainstream media og målrettede forbrukerkampanjer. Men hvorfor lar vi oss fortsatt lure av nettsvindel? Denne unike rapporten bestilt av Callsign tar globale forbrukerdata og intervjuer med ledende svindeleksperter fra globale banker for å bedre kunne forstå sårbarhetene og utfordringene med å forebygge og oppdage nettsvindel.

Last ned nå

box-icon-download

*obligatoriske felter

Please agree to the conditions

Du godtar brukervilkårene våre når du ber om denne ressursen. All dataene er beskyttet av vår merknad om personvern. Hvis du har flere spørsmål, kan du sende en e-post til dataprotection@headleymedia.com.

Relaterte kategorier E-postsikkerhet, Nettsky e-postsikkerhet, E-post anti-Spam, E-postkryptering, Intelligent e-postbeskyttelse, Sikker e-postgateway, Nettsikkerhet, Botdeteksjon og skaderedusering, Isolering av nettleser, Dark Web overvåking, DDoS-beskyttelse, Svindel, Sikre nettgatewayer